Naše nejlepší tipy pro péči o vlasy a pokožku a skvělé vlastnosti pro zdravé vlasy

4. 12. 2023 napsal J4W Admin

Jaké je tajemství dosažení skvělých vlasů? Zatímco důkladný šampon a tepelná ochrana jsou klíčové, nejdůležitějším prvkem je ve skutečnosti zdravá pokožka hlavy.

Péče o sebe se stala základem našich každodenních rutin a s tím vzrostl i význam péče o pokožku hlavy. Hledání způsobů, jak pečovat o pokožku hlavy stejně, jako pečujeme o svou pleť - význam zdravých vlasů byl na světě. Přidáním několika vybraných produktů a přepracováním našich každodenních návyků máme zdravou pokožku hlavy a vyživené prameny vlasů na dosah. Když se učíme dávat pokožku hlavy na první místo, máme pro vás několik tipů, jak zlepšit vaši pokožku hlavy a prameny vlasů.

SKINIFIKACE POKOŽKY HLAVY

Když mluvíme o „skinifikaci“, tento koncept se zaměřuje na výběr přísad a produktů, které mohou specificky léčit potřeby vaší pokožky hlavy. Nemusí to být tak podrobné jako naše postupy péče o pleť v 7 krocích, ale přidáním několika účinných produktů můžete zlepšit funkci pokožky hlavy.

JAK PÉČE O VLASY PŮSOBÍ 

Když přemýšlíme o našem účesu, obvykle se zabýváme hlavními viníky: krepatěním, suchostí, nedostatkem hydratace, mastnotou nebo řídnutím. Zapomínáme na to, že mnohé z těchto problémů lze zlepšit tím, že se podíváme na stav naší pokožky hlavy.

Vlasový folikul je tkáň, která obaluje vlas, a z níž vlas vyrůstá. Je připojen k mazové žláze - to je místo, kde probíhá kontrola mazu (neboli oleje). Když jsou folikuly poškozeny nebo ovlivněny nahromaděním produktu, suchou nebo odumřelou kůží, nadprodukcí (nebo nedostatečnou produkcí) kožního mazu nebo teplem, ovlivní to růst, funkci a stav vlasů. To, na co se máme zaměřit, je rovnováha.

BĚŽNÉ OTÁZKY PÉČE O POKOŽKU HLAVY

Mnoho z nejčastějších problémů vzniká nahromaděním tvrdé vody, poškozením tepelnou úpravou nebo změnami v rutině, a ty mohou ovlivnit vaši kvalitu vlasů.

  • Lupy
  • Suchá pokožka hlavy
  • Svědění pokožky hlavy
  • Mastné prameny
  • Ztráta vlasů

*Pokud pociťujete některý z těchto nebo i více dopadových problémů na pokožku hlavy - je nejlepší kontaktovat svého lékaře a probrat jakékoli změny nebo obavy.

TIPY PRO PÉČI O POKOŽKU

Změna denní nebo týdenní rutiny může mít významný dopad na pokožku hlavy, a tedy i na vaše prameny vlasů.

  • Provedení malých změn, jako je nošení nízkého culíku nebo copu místo těsného uzlu nebo culíku, může pomoci snížit napětí u kořene. To obvykle zlepšuje citlivost pokožky hlavy.
  • Přidejte Aloxxi Detoxikační šampon do své každodenní rutiny mytí vlasů. Odstraněním nánosů se zlepšuje funkce pokožky hlavy a prameny vlasů mohou lépe absorbovat jakékoli následné hydratační produkty.
  • Používejte ochranu proti slunci, jako je klobouk, čepice nebo šátek, abyste omezili UV záření a poškození sluncem.
  • Pokud potřebujete peeling, zvažte přidání peelingu na pokožku hlavy. To může pomoci odstranit odumřelé kožní buňky nebo podpořit průtok krve do pokožky hlavy, aby se oblast znovu oživila.
  • Pití většího množství vody je pro vaši pokožku skvělým zvykem, a to včetně pokožky hlavy! To může pomoci povzbudit růst vlasů nebo oživit lámavé vlasy.
  • Zaměřte se na to, abyste své tělo zásobili zdravými živinami plnými antioxidantů (proti oxidativnímu stresu, též význam volných radikálů a oxidačních reakcí, které se podílejí na stárnutí organismu), probiotiky (pro zdraví a očistu střev) a omega-3 (přispívají ke zdravé kůži, pro růst).

VÝBĚR PRODUKTU: ALOXXI DETOXIKAČNÍ ŠAMPON

Antiseptické vlastnosti detoxikačního šamponu bez sulfátů jemně čistí, odstraňuje usazeniny a detoxikuje vaše vlasy. ColourCare Complex® obsahuje 10 antioxidačních výtažků, které chrání barvu vlasů před vyblednutím tím, že blokují škodlivé UV záření. Použití podle potřeby je ideální pro odstranění nečistot a doplnění hydratace.